Tekonivelleikkaukset

tekonivelia

Riittävän pitkälle edenneissä nivelten sairaustapauksissa tarvitaan niveltä säästävien toimenpiteiden jälkeen tai sijasta leikkauksia, joissa tuhoutuneet nivelpinnat korvataan metalleista, muoveista ja keraameista valmistetuilla tekonivelillä. Tekonivelleikkaukset parantavat yksilön elämänlaatua poistamalla kipua ja parantamalla toimintakykyä. Ne myös säästävät yhteiskunnan varoja.

Tekonivelleikkaukset kuuluvat niihin lääketieteen hoitomuotoihin, joista potilaat kokevat saavansa todellisen avun. Tekonivelleikkauksia tehdään sekä nivelrikkoa että tulehduksellisia reumasairauksia sairastaville.

Yhteiskunnan kannalta tekoniveltoiminta on kustannustehokasta ja vaikuttavaa. Suomen Nivelyhdistyksen tarkoituksena on pyrkiä edistämään potilaiden valinnanvapautta, tekonivelleikkausten saatavuutta ja alueellista tasa-arvoa sekä osallistua leikkausten laadun, seurannan ja kuntoutuksen parantamiseen. Keskeisenä tavoitteena on myös vaikuttaa tekonivelkirurgien välityksellä käytettävien tekonivelten laatuun ja turvallisuuteen.

  • Tekonivelistä voit keskustella muiden asiasta kiinnostuneiden kanssa Nivelklubilla.
  • Suositus Hyvä hoito lonkan ja polven tekonivelkirurgiassa 2010 löytyy täältä.
  • Suomen Nivelyhdistys on tuottanut tekonivelleikkaukseen valmentavan Tekonivelleikkaukseen-dvd:n. Tallenne tarjoaa tiiviin tietopaketin seikoista, jotka tekonivelleikkaukseen valmistautuvan ja siitä toipuvan henkilön on tärkeää ottaa huomioon. Tallenteen pohjana on Suomen Nivelyhdistys ry:n ja Suomen Endoproteesihoitajat ry:n kehittämä tekonivel-ensitietokurssi. Lue lisää täältä.

 

Löydät meidät myös täältä

© Copyright 2014 - Suomen Nivelyhdistys ry
Kaikki oikeudet pidätetään.

Yhdistyksen sisäiset sivut