Slide

Uusittu Niveltieto-lehti

Julkaistu 22.02.2024 Uutiset

Uuden näköinen Niveltieto-lehti kolahtaa postiluukustasi tämän tai ensi viikon aikana. Uusimmasta Niveltieto-lehdestä voit lukea mm. ylipainon vaikutuksista tekonivelleikkaukseen ja kuntoutukseen sekä elämäntapamuutoksen tekemisestä.

Niveltieto-lehden ulkoasu on kokonaan uudistettu. Näkyvin muutos on kannessa: Niveltieto-nimi on kirjoitettu uudella tavalla ja kansikuva on koko sivun kokoinen. Lehden uudistuksessa on kiinnitetty erityishuomiota silmäiltävyyteen ja visuaalisuuteen. Lehdessä on ilmavuutta, tekstin koko on hieman suurempi kuin aikaisemmin ja useimmat jutut ovat kaksipalstaisia. Lehden visuaalisuuden takana on lehteä aiemminkin taittanut graafikko Elias Kapiainen.

Niveltieto 1 /2024

Uusimmasta Niveltieto-lehdestä voit lukea mm. ylipainon vaikutuksista tekonivelleikkaukseen ja kuntoutukseen sekä elämäntapamuutoksen tekemisestä.

Tekonivelsairaala Coxan fysioterapeutti Anne-Mari Henriksson kertoo laajassa jutussa, miten hyvä lihaskunto on tärkeä jo ennen leikkausta, mutta erityisesti leikkauksen jälkeen. Hän antaa vinkkejä siihen, kuinka omaa liikkumista voi lisätä. Johtava ylilääkäri Jukka Huopio puolestaan kertoo riskeistä, joita ylipainoisen potilaan tekonivelleikkaukseen liittyy.

Entä miten työterveyshuolto voi auttaa työntekijää, joka sairastuu nivelrikkoon. Työterveyshuollon erikoislääkäri Tanja Rentto kertoo, että työterveyshuollolla on hyvät mahdollisuudet tukea työntekijää monin tavoin. Lue juttu: Nivelrikkopotilaan hoitopolku työterveyshuollossa

Miksi toiset onnistuvat pudottamaan painoaan ja jotkut ei? Ravitsemusterapeutti ja filosofian tohtori Sirpa Soini halusi tietää, mitä onnistujat tekevät eri tavalla, ja mikä heitä yhdistää onnistuessaan tekemään pysyviä elämäntapamuutoksia.

Suomen Nivelyhdistyksen hallituksen jäsen ja työfysioterapeutti Sari Hautaviita kirjoittaa, miten jo kahdella minuutilla mieleistä liikettä voi lisätä nivelten hyvinvointia.

Lisäksi lehdessä on yhdistyksemme uuden puheenjohtajan Noora Hujalan haastattelu ja kevään toimintakalenteri. Tutustu siihen ja tule mukaan! Mukana myös vanha tuttu Lääkäri vastaa -palsta.

Mukavia lukuhetkiä!

Liittymällä Suomen Nivelyhdistyksen jäseneksi saat Niveltieto-lehden jäsenetuna kotiisi kannettuna neljä kertaa vuodessa. Tutustu yhdistyksemme jäsenyyteen

niveltieto 1 nro kansi
Niveltieto-lehden 1/2024 kansi.

Lisätietoa

päätoimittaja Arja Karasvirta, arja.karasvirta (@) nivel.fi, p. 050 5252 144