Slide

Niveltieto-lehti on ilmestynyt

Julkaistu 23.05.2024 Uutiset

Vuoden toinen Niveltieto-lehti 2/2024 on ilmestynyt. Lehden aiheina ovat muun muassa jalkaterveys sekä työfysioterapeutin roolit ja monet tehtävät työterveyshuollossa.

Lehdessä hoitotieteen professori, jalkaterapeutti Minna Stolt kertoo, miten ikääntyessä ihmisen jalkaterveys muuttuu huomaamatta, ja miksi on tärkeää tutkia jalat jollei päivittäin, niin ainakin kerran viikossa. Hyvät jalkineetkin ovat osa jalkaterveyttä.

Optopedi Mikko Manninen puolestaan kertoo, milloin tekonivelleikkaus on aiheellinen, ja käy läpi itse leikkausta ja leikkauksen jälkeistä kuntoutusta.

Sosiaaliturvan erityisasiantuntija Marja Eronen antaa vinkkejä siihen, miten kannattaa edetä, jos eläkehakemus hylätään.

”Jokaisella työntekijällä on lakisääteinen oikeus mennä työfysioterapeutin vastaanotolle työkykyyn tai ylipäätään työhön liittyvissä asioissa”, muistuttaa työfysioterapeutti Sari Hautaviita. Käymme lehdessä läpi työfysioterapeuttien monia tehtäviä ja rooleja. Lue juttu: Työfysioterapeutilla on monta roolia ja tehtävää.

Tekonivelleikkausjonossa oleminen heikentää fyysistä ja henkistä terveyttä. Lehdessä annamme vinkkejä siihen, kuinka henkistä kestävyyttä voisi lisätä.

Mukana on myös lonkkanivelen tukilihasten harjoitteluohjeita ja tietenkin tuttu Lääkäri vastaa -palsta.

Mukavia lukuhetkiä!

Liittymällä Suomen Nivelyhdistyksen jäseneksi saat Niveltieto-lehden kotiisi kannettuna neljä kertaa vuodessa. Tutustu yhdistyksemme jäsenyyteen