Slide

Niveltieto-lehteä voit lukea nyt myös diginä

Julkaistu 07.05.2024 Niveltieto Uutiset

Paperisen Niveltieto-lehden lisäksi voit nyt lukea lehteä digitaalisena tietokoneella, puhelimella ja tabletilla. Tekstiä voi halutessaan suurentaa. Jutun näköisversion voi avata helposti luettavaan tekstiversioon. Lisäksi juttuja on mahdollista kuunnella. Juttuihin on lisäksi voitu lisätä lisätietoa, vinkkejä ja linkkejä aikaisemmin ilmestyneisiin asiaa täydentäviin juttuihin.

Niveltiedon digilehtiversiossa on luettavissa kahden viimeisimpien vuosikertojen lehdet.

Näin luot tilin

Tietokoneella lehteä voi lukea selaimessa osoitteessa niveltieto.nivel.fi. Kun haluat lukea lehteä puhelimilla tai tabletilla, lataa sovelluskaupasta (Play Kauppa tai App Store) Niveltieto-lehden oma sovellus eli appi.

Jotta pääsisit lukemaan digilehteä, sinun tulee ensin luoda digitaalinen käyttäjätili. Sen luomiseen tarvitset sen sähköpostiosoitteen, joka meillä on jäsenrekisterissä. Keksi myös vahva salasana. Jos et ole ilmoittanut meille sähköpostiosoitettasi, tee se ottamalla yhteyttä toimistoon.

Sama käyttäjätunnus ja salasana toimivat kaikissa lehden digiversioissa kirjauduitpa lukemaan lehteä kännykällä, tabletilla tai tietokoneella.

Digilehden ominaisuudet

  • Etusivulla näet uusimman Niveltieto-lehden. Lehden kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan lehteä.
  • Voit lukea digilehteä sivu kerrallaan (kosketa sivun oikeassa alalaidassa olevaa nuolta tai vaihda sivua liu’uttamalla) tai katsoa koko lehteä aukeamittain (paina silloin sivun vasemmassa alalaidassa olevaa kuvaketta).
  • Kun haluat lukea artikkelin suurennetulla tekstillä, klikkaa tekstin päälle, jolloin teksti muuttuu tavallisen näköiseksi nettisivutekstiksi.
  • Toisena vaihtoehtona on painaa yläreunassa oleva Aa-näppäin. Sitä painamalla pääset vaihtamaan tekstin fonttia omalle silmälle mieluisaksi. Fonttia voi myös suurentaa A+ toiminnolla ja vastaavasti pienentää A- toiminnolla.
  • Alareunassa olevaa keskimmäistä nuolta painamalla koneääni lukee tekstin. Reunoilla olevilla nuolinäppäimillä pystyt liikkumaan artikkelista toiseen.
  • Luettelo-merkistä vasemmassa yläreunassa pääset selailemaan artikkeleja sivukohtaisesti.
  • ✓- merkkiä painamalla näet sivun sellaisena kuin se on paperisessa lehdessä.
  • X-merkkiä painamalla pääset takaisin etusivulle.
  • Etusivun alareunassa on lueteltu uusimman lehden artikkelit sekä Niveltieto-lehtien arkisto vuodesta 2021.

Digilehden teknisestä toteutuksesta vastaa ruotsalainen Textalk-yhtiö ja sen Prenly-alusta.

niveltieto appikuva 200 x 200
Niveltiedon appikuva