Uutiset

2018, 05.12.2018 | nivelet

Kuvantamisteknologiaa kehittävä MAKNEE voitti Slushissa

Oulun yliopiston tutkimuspohjainen startup MAKNEE on voittanut tämän vuotisen Slushin Life Science –kilpailun ja 30 000 euron pääpalkinnon.

Lääketieteellisen tiedekunnan tutkijaryhmä on kehittänyt uutta kuvantamismenetelmää ja siihen perustuvaa teknologiaa nivelvaivojen kuten nivelrikon diagnostiikkaan ja seurantaan. Menetelmä perustuu erilaisten signaalien mittaamiseen ja tulkintaan, ja on siten nopea, edullinen ja potilaalle vaivaton. Laitteen helppokäyttöisyys mahdollistaa sen käytön suoraan perusterveydenhuollossa, mikä tarjoaa aivan uusia käyttömahdollisuuksia nivelvaivojen diagnostiikkaan ja rutiininomaiseen seurantaan.

”Voittaja tarjosi ennalta ehkäisevää lääketieteellistä ratkaisua käyttämällä kekseliäistä teknistä laitetta yhdistettynä datan älykkääseen hyödyntämiseen”, perusteli kilpailun kansainvälinen tuomaristo.

Slush Y-science oli tänä Slushin sivutapahtuma, jonka yhteydessä järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Life Science Pitching –kilpailu startupeille ja pre-startupeille. MAKNEE:n työtä kilpailussa esitteli projektijohtaja tutkijatohtori Jérôme Thevenot lääketieteen tiedekunnasta.

Oulun yliopisto

Aiheesta on artikkeli Niveltiedossa 3/2018.

Löydät meidät myös täältä

© Copyright 2014 - Suomen Nivelyhdistys ry
Kaikki oikeudet pidätetään.

Yhdistyksen sisäiset sivut