Uutiset

2018, 29.10.2018 | niveladmin

Vuoden vertaisohjaaja Sastamalasta

Suomen Nivelyhdistys ry nimitti syyskokouksessaan sunnuntaina 28.10.2018 Vuoden vertaisohjaajaksi 2018 sastamalalaisen Eira Mäkitalon. Vuoden vertaisohjaaja -tunnustus on myönnetty vuosittain yhdelle Nivelyhdistyksen vertaisohjaajalle jo vuodesta 2010 kiitoksena ansiokkaasta ja aktiivisesta vapaaehtoistyöstä nivelsairaiden hyväksi.

Eira Mäkitalo on toiminut Suomen Nivelyhdistyksen Sastamalan nivelpiirin vertaisohjaajana jo lähes kymmenen vuotta ja hän on ollut myös aktiivinen yhdistyksen hallituksen jäsen vuosina 2009 - 2015. Mäkitalo on myös koulutettu kokemustoimija. Hän käy pyynnöstä luennoimassa terveydenhuollon opiskelijoille, miten nivelsairaus muuttaa ihmisen elämää ja kuinka terveydenhuollon henkilöstön olisi hyvä ottaa potilaansa nivelsairaus huomioon. Hänet on kutsuttu useasti puhumaan mm. lääketieteen opiskelijoille.

Suomen Nivelyhdistyksellä on noin 50 nivelrikkoisille ja muille nivelsairaille vertaistukea tarjoavaa vertaistukiryhmää, nivelpiiriä, eri puolilla Suomea. Sastamalan nivelpiiri täyttää 10 vuotta tammikuussa 2019.

Suomen Nivelyhdistys ry on vuonna 2000 perustettu valtakunnallisesti toimiva yhdistys. Se toimii nivelsairaiden tukena edistäen mahdollisimman hyvää elämää sairaudesta huolimatta. Viestinnän, vertaistuen ja liikunnan keinoin pyritään nivelsairauksien etenemisen hidastamiseen.
Lisätietoja: www.nivel.fi

Eira Mäkitalo

Löydät meidät myös täältä

© Copyright 2014 - Suomen Nivelyhdistys ry
Kaikki oikeudet pidätetään.

Yhdistyksen sisäiset sivut