Uutiset

2016, 14.12.2016 | niveladmin

HUS:n Terveyskylän innovaattorit Matti Holi ja Visa Honkanen ovat tämän vuoden terveysvaikuttajat

Mediuutisten valitsemien sadan terveysvaikuttajan listalla ensimmäisinä ovat Hyks Psykiatrian toimialajohtaja Matti Holi ja HUS:n kehittämisjohtaja Visa Honkanen.

Holi ja Honkanen luotsaavat erikoissairaanhoidon Terveyskylä.fi -verkkopalvelua, joka on laajentunut tänä vuonna usealle erikoisalalle.

Terveyskylään on jo rakennettu seitsemän taloa, viimeisimpinä Painonhallintatalo, Naistalo ja Kivunhallintatalo.

Ensi vuoden loppuun mennessä tavoitteena on avata toistakymmentä uutta taloa.

Kaikki lähti Mielenterveystalosta
Terveyskylä otti ensiaskelensa kymmenisen vuotta sitten, kun virtuaalista Mielenterveystaloa alettiin suunnitella.

- Esimieheni, ylilääkäri Grigori Joffe oli laittanut pöydälleni muutaman artikkelin nettiterapiasta, joka tuntui kiinnostavalta ajatukselta, sanoo Matti Holi, silloinen Hyvinkään sairaalan akuuttipsykiatrian ylilääkäri.

Samaan aikaan Holi huomasi, että alueen mielenterveyspalvelut olivat hajallaan ja hoitopaikan valinta vaikeaa. Lisäksi hakukoneiden kautta löytynyt tieto mielenterveyspalveluista oli usein epämääräistä.

Nykyään valtakunnalliseksi laajentuneesta Mielenterveystalosta löytyy lukuisia nettiterapiaohjelmia, tietopankkeja, oirekyselyjä ja kuntakohtainen mielenterveyspalvelujen listaus.

Tänä vuonna nettiterapiassa on ollut jo yli 2 000 potilasta. Ensi vuoden tavoite on 3 000

Terveyskylä yksi läpimurtohankkeista
Myös HUS:n ylimmän johdon tasolla ollaan erittäin innostuneita digipalveluiden kehittämisestä: jopa niin, että ne on nostettu yhdeksi HUS:n läpimurtohankkeista ensi vuodelle.

Visa Honkanen ja Matti Holi korostavat, että kunnia koko Terveyskylä-hankkeen onnistumisesta kuuluu myös niille sadoille HUS:n ammattilaisille, jotka ovat olleet mukana kehitystyössä.

Terveyskylän ydinryhmän moottorina ovat toimineet esimerkiksi projektijohtaja Sirpa Arvonen ja it-kehitysjohtaja Mikko Rotonen. Mielenterveystalon koordinoinnista ja kehittämisestä taas vastaa Marko Muukka ja nettiterapioista Eero-Matti Koivisto.

HUS-kuntayhtymä

© Copyright 2014 - Suomen Nivelyhdistys ry.
Kaikki oikeudet pidätetään.

Yhdistyksen sisäiset sivut