Uutiset

2016, 14.12.2016 | niveladmin

Vuoden ortopediksi valittu ylilääkäri Jussi Haapala Päijät-Hämeen keskussairaalasta

Suomen ortopediyhdistys ry on vuosikokouksessaan nimennyt Jussi Haapalan vuoden ortopediksi. Vuoden ortopedi on nimetty vuodesta 2005. Esityksen valinnasta tekee Ortopediyhdistyksen hallitus jäsenistöstä tulleiden ehdotusten perusteella ja valinnan tekee yhdistyksen vuosikokous.

Jussi Haapala on syntynyt 1961 Kuortaneella, ylioppilaaksi Haapala kirjoitti 1980 Vääksyn yhteiskoulun lukiosta. Lääketieteen lisensiaatiksi 1986 Kuopion yliopistosta, samaten Kuopion yliopistosta kirurgian erikoislääkäriksi 1993 ja ortopedian ja traumatologian erikoislääkäriksi 1995.

Tähänastisen työuran Haapala on tehnyt pääasiassa Päijät-Hämeessa, vuodesta 2004 ortopedian ja traumatologian ylilääkärinä ja vuodesta 2013 koordinoivana kirurgian ylilääkärinä.

Lääketieteen tohtoriksi Haapala väitteli vuonna 2000, väitöskirja käsitteli nivelruston uusiutumiskykyä. Alkuperäisjulkaisuja on 13 kappaleiita ja viittauksia niihin muissa tieteellisessä artikkeleissa on keskimäärin 30 kappaletta  artikkelia kohden.

Nimitysperusteluissa mainitaan kollegiaalisuus, kirurgiaan erikoistuvien lääkäreiden kouluttaminen, lääkärijohtajana toimiminen ja ansiot tekonivelkirurgina. Päijät-Hämeen keskussairaala on toiseksi suurin keskussairaala Suomessa ja tekonivelkirurgia on keskeinen osa sairaalan toimintaa. Tekonivelkirurgiassa sairaala on ottanut käyttöön uusia menetelmiä menestyksekkäästi ja panostanut laadun seurantaan.

 - Keskussairaalassa tapahtuva tulevien kirurgien runkokoulutus on tärkeää. Haapala sanookin edesmennyttä professori Risto Mokkaa mukaillen, että pitää pyrkiä siihen, että seuraava kirurgisukupolvi on edellistä parempi.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

© Copyright 2014 - Suomen Nivelyhdistys ry.
Kaikki oikeudet pidätetään.

Yhdistyksen sisäiset sivut