Uutiset

2016, 13.12.2016 | niveladmin

Ortopedi Esko Kaartisesta tules-vuosikymmenen kansainvälinen lähettiläs

Tiedote 13.12.2016

Suomen Nivelyhdistyksen puheenjohtaja, ortopedi, lääketieteen tohtori Esko Kaartinen on nimitetty tules-vuosikymmenen kansainväliseksi lähettilääksi.

Esko KaartinenNivelrikon hoidosta aktiivisesti luennoinut, Suomen Nivelyhdistyksen puheenjohtajana ja Suomen tuki- ja liikuntaelinliiton (Suomen Tule ry:n) hallituksessa useita vuosia toiminut Esko Kaartinen on tunnettu myös lukuisista lehtiartikkeleista, joissa hän on avannut lukijoille nivelrikon lääketieteellistä taustaa ja hoitomuotoja helposti ymmärrettävässä muodossa.

Lähettilään arvonimen Kaartinen sai tunnustuksena tuki- ja liikuntaelinsairauksien parissa tekemästään korkeatasoisesta työstä. Tules-vuosikymmenen (2010–2020) kansainvälisenä lähettiläänä Kaartinen on tehnyt ja tekee edelleen tunnetuksi tavoitteita, joita Global Alliance for Musculoskeletal Health on kansainväliselle tules-vuosikymmenelle (Bone and Joint Decade) asettanut.

Tunnustuksen myöntäneen Global Alliance for Musculoskeletal Healthin tavoitteina on tehdä tunnetuksi tuki- ja liikuntaelinongelmien aiheuttamaa yhteiskunnallista ja kansantaloudellista taakkaa, luoda toimivia yhteistyöverkostoja, lisätä tietoisuutta liikuntaelinongelmien aiheuttamasta kärisymyksestä ja kustannuksista, kannustaa ihmisiä hoitamaan itseään, parantaa ennaltaehkäisyn ja kustannustehokkaiden hoitojen saavutettavuutta, lisätä tuki- ja liikuntaelinongelmiin sekä niiden ehkäisyyn ja hoitoon kohdistuvaa tutkimusta sekä parantaa tule-aiheisiin liittyvän tiedon saantia.

Lisätietoja: http://bjdonline.org/  

© Copyright 2014 - Suomen Nivelyhdistys ry.
Kaikki oikeudet pidätetään.

Yhdistyksen sisäiset sivut