Uutiset

2013, 17.03.2013 | niveltieto

Kelan kuntoutuskursseilla on paikkoja vapaana

Useilla eri kohde-ja sairausryhmille suunnitelluilla kuntoutuskursseilla on kevään ja alkukesän aikana vielä tilaa.

Aikuisten tuki- ja liikuntaelinsairaiden (tules) kursseilla on vapaita paikkoja selkä-, niska- ja niveloireisille kuntoutujille. Myös reumaa ja fibromyalgiaa sairastavien kursseilla on tilaa. Kursseja järjestetään kuntoutuslaitoksissa eri puolilla Suomea.

Aikuisten kursseilla on vapaita paikkoja diabetesta ja metabolista oireyhtymää sairastavien, astmaa, syöpää, MS-tautia, uniapneaa, sydänsairauksia sairastavien ja aivoverenkiertohäiriön sairastaneiden kursseilla.

Mielenterveyden häiriötä sairastavien kuntoutuskursseilla on myös vapaana paikkoja. Näillä kursseilla vahvistetaan kuntoutujan psyykkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia taitoja ja lisätään siten henkilön valmiuksia oman elämänsä hallintaan. Kurssit on suunniteltu eri kohderyhmille, kuten masennusoireisille tai paniikki- ja ahdistushäiriöisille. Myös työuupumuskursseilla on vapaita paikkoja.

Ikääntyneiden monisairaiden, omaishoitajien ja muistisairaiden kursseilla on samoin vapaita paikkoja.

Kelan järjestämiä kuntoutuskursseja voi katsoa kuntoutuskurssihaulla www.kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Hakupalvelu näyttää reaaliaikaisesti vapaiden kurssipaikkojen määrän. Kuntoutusta järjestävistä palveluntuottajista saa tietoja www.kela.fi/palveluntuottajahaku.

Lisätietoja vapaista kurssipaikoista ja kursseille hakeutumisesta saa myös Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta 020 692 205. Kursseille haettaessa tarvitaan B-lääkärinlausunto tai kuntoutussuunnitelma ja kuntoutushakemus.

© Copyright 2014 - Suomen Nivelyhdistys ry.
Kaikki oikeudet pidätetään.

Yhdistyksen sisäiset sivut