Uutiset

2014, 05.05.2014 | SNY

Vuoden tiedeteko -palkinto Raine Sihvoselle polven tähystysleikkauksia koskevasta tutkimuksesta

Sihvosen väitöstutkimus osoittaa, että polven nivelkierukan osapoisto tähystysleikkauksella ei ole lumetoimenpidettä tehokkaampi silloin, kun potilaalla on polven ikääntymiseen eli rappeumaan liittyvä kierukkarepeämä. Tutkimuksessa käytettiin lumekirurgiaa ensimmäisiä kertoja Euroopassa.

Polven tähystysleikkaukset ovat yleisiä.

- Paljon turhia leikkauksia voidaan nyt jättää tekemättä, Sihvonen toteaa.

- Tulokset ovat herättäneet laajaa kiinnostusta ei vain Suomessa, vaan maailmanlaajuisesti.

Tutkimustyössä oli mukana laaja ryhmä, jonka jäsenet tulevat useista organisaatioista Suomessa ja ulkomailla. Tulokset on julkaistu laajasti kansainvälisissä tiedejulkaisuissa, mm. New England Journal of Medicine -lehdessä.

Sihvosen väitöskirja tarkastetaan Tampereen yliopistossa perjantaina 23.5.

Raine Sihvonen on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon Tampereen yliopistossa. Hän on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien Tampereen Hatanpään sairaalassa, jossa vuodesta 2008 lähtien apulaisylilääkärinä.

Tampereen yliopiston Vuoden tiedeteko -palkinto luovutettiin nyt toisen kerran. Palkinnon saajan päättää yliopiston rehtori tiedeneuvoston esityksestä.

Vuoden tiedeteko -palkinto kannustaa ja tuo esiin yliopistossa tehtävää tutkimusta. Palkinto myönnetään vuosittain tutkijalle tai tutkimusryhmälle, jonka tutkimustoiminnan tuloksilla on laaja-alaista vaikutusta tai joka on tehnyt tuloksekasta yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa.

Raine Sihvosen väitöstiedote yliopiston verkkosivuilla:
http://www.uta.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/ilmoitus.html?v=2014&kk=5&id=94836

Sihvosen artikkeli aiheesta löytyy Niveltiedosta 4/2013.

© Copyright 2014 - Suomen Nivelyhdistys ry.
Kaikki oikeudet pidätetään.