Slide

Kansalaisareenan Vuoden vapaaehtoinen -kisa

Julkaistu 05.10.2023 Uutiset

Raija Rapo on Suomen Nivelyhdistyksen ehdokas Kansalaisareenan Vuoden vapaaehtoinen 2023 -kilpailussa.

Raija on innovatiivinen yhteistyön rakentaja ja Suomen Nivelyhdistyksen (SNY) etäliikunnan ”äitee”. Hänen ehdotuksestaan v. 2021 aloitettiin Nivelet notkeiksi etäjumppa 50 jumppaajan voimin. Raija sitoutti ja teki sopimuksen pidetyn ohjaajan, fysioterapeutti Pekka Alavillamon kanssa. Raija on toiminut etäryhmien teknisenä tukena ohjaajalle kolmen vuoden ajan, innostaen ja kannustaen jumppaajia positiivisella, iloisella otteella. Etäjumppaajien ja -jumppien määrä on moninkertaistunut kolmessa vuodessa.

Kuopion Nivelpiirin vastuuvapaaehtoisena hän kehitti paikallistoimintaa vuosia, erityisesti liikunnan, asiantuntijaluentojen ja -vierailujen avulla. Raija on myös verkostoitumisen mestari, ja hänen toimestaan Kuopiossa on jo vuosia sitten ymmärretty yhteistyön voima. Nivelpiiri on verkostoitunut mm. paikallisten tuki- ja liikuntaelin eli tule-järjestöjen sekä kansalaistoiminnan keskuksen kanssa. Omaa asiantuntijuuttaan Raija on jakanut ohjaten virtuaalisia vertaistukiryhmiä teemalla ”Kelan etuudet”.

Suomen Nivelyhdistys on MTLH:n kumppani nivelrikkoisten vertaislomissa. Raija on toiminut lomavastaavana v. 2016 alkaen, hän mm. rekrytoi ja valmentaa lomaluotsit.

Raija painottaa, että vapaaehtoistyöstä saa aina enemmän kuin sille antaa: vertaisuutta, ihania kohtaamisia ja ystäviä. Yhteiset tapahtumat ovat virkistäviä, toiminnassa ja ihmisten kanssa keskustellessa omat vaivat unohtuvat!

Äänestetään Raija palkinnon saajaksi. Hän on saanut paljon aikaiseksi! Äänestä 31.10. mennessä, Siirry äänestyslomakkeeseen

Lisätietoa