Slide

Ensi vuoden lomien haku alkanut

Julkaistu 02.10.2023 Uutiset

Vuoden 2024 tuettujen lomien haku on alkanut. Haettavana on kahdeksan lomaa nivelrikkoa tai muuta niveloiretta sairastaville henkilöille.

Lomien hakuajat päättyvät kaikissa lomissa 3 kuukautta ennen loman alkua. Tästä poikkeuksena on ennen 18.2.2024 alkavat lomat, joiden haku päättyy 15.12.2023 ja 17.12.2023.

Tuetulla lomalla voit tavata toisia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea ja voimavaroja arjen tueksi. Omavastuuosuus on 25 €/vrk. Lomalla on täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen) ja majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa. Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Katso loma-ajat, kohteet ja hakuaikojen päättymispäivät MTLH:n nettisivulta, josta löydät myös sähköisen hakemuslomakkeen. Toivomme, että täytätte lomahakemuksen ensisijaisesti sähköisesti.

Vertaisloma aikuisille on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Lomalle osallistuvan tulee selviytyä lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa. Lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

Lomatuen hakeminen ei edellytä Suomen Nivelyhdistyksen jäsenyyttä, mutta hakijan tulee kuulua loman kohderyhmään. Ensi kertaa lomaa hakevat ovat etusijalla lomia myönnettäessä.

Loman myöntämisperusteisiin muutos

Loman myöntämisperusteita on päivitetty. Tuetun loman voi saada maksimissaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana. Päivityksellä pyritään varmistamaan, että tuetuille lomille osallistuu mahdollisimman paljon lomalaisia, jotka eivät ole ennen olleet tuetulla lomalla. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni tuettua lomaa tarvitseva pääsee lomalle vähintään kerran. Päätöksen muuttuneista myöntämisperusteista ovat tehneet STEA ja lomajärjestöt.

Lomalle osallistuu 20 aikuista, perhelomilla 10 lapsiperhettä. Useimmilla lomilla on mukana vapaaehtoinen lomaohjaaja.

Lue lisätietoa

Vertaisuudesta voimavaroja arkeen!

Maaseudun Terveys ja Lomahuolto ry (MTLH) on myöntänyt Suomen Nivelyhdistykselle nämä lomat.